Senzacionalno.ME

Evo šta muškarce izluđuje kod žena

Izdvajamo šest ženskih praksi koje muškarci ne podnose, a najgora je kritika.
Stalno kritikovanje ne mogu slušati, ali više od svega boli ih ponižavanje pred prijateljima. Živcira ih i što ona pamti sve greške i izvlači ih u drugim svađama.

Stalne kritike
Opet nisu dobro stavio sudove u mašinu za pranje sudova, ove ti cipele stvarno ne idu uz tu majicu… – iako dobronamerne, ove kritike štete samopouzdanju.
Muškarci samo žele da se njihov trud ceni, pa ako im partnerka stalno prigovara kako sve rade pogrešno, obeshrabiće se i u potpunosti prestati pomagati oko domaćinstva. Umesto toga, savete treba oblikovati tako da ne zvuče kao kritika, poručuje Gary Chapman, autor knjige “Pet jezika ljubavi”. Ako muškarac sam shvati gde je pogrešio lakše će sledeći put popraviti greške.

Posvećivanje previše pažnje deci
Muškarcima smeta i što se njihova partnerka previše posvećuje deci. Zbog toga se osećaju zanemareno pa nije retkost da ono što nemaju kući potraže negde drugo.
Malim znakovima pažnje, zajedničkim ispijanjem kafe pre posla ili SMS porukom da mislite na njega, daćete mu do znanja da vam je itekako važan i da ste se spremni jednako posvetiti vašoj vezi kao i deci, tvrdi američki bračni terapeut Andrew G. Marshall.

Ponižavanje pred prijateljima
Muškarcima je od kritika gore tek javno ponižavanje. Slušanje kako se njihova bolja polovina žali pred drugima za njih je sramotno i opasno za vezu zato što se zbog takvih primedbi osećaju kao dete, tvrdi bračni terapeut Paul Hokemeyer. Ženama sigurno ne bi bilo prijatno slušati kako njihov dragi prijeteljima priča da ne kuvaju dobro, neuredne su, trače itd.

Pretvaranje svakog razgovora o se*su u svađu
Razgovor o sek*u delikatna je tema i treba pomno birati reči jer bi ih partner mogao pogrešno protumačiti. Upravo je to ono što jačem polu ide na živce zato što im razgovor o više akcije u spavaćoj sobi na kraju završi u svađi. Oni se često uvrede zato što im partnerka ne želi ispuniti želje, a žene pak to shvataju kao kritiku, odnosno da nisu dovoljno dobre, tvrde bračni terapeuti. U takvom razgovoru važno je najpre istaknuti šta vam se sviđa u se*su, a potom što želite poboljšati.Stalno izvlačenje duhova iz prošlosti
Izvlačanje starih problema svaki put kad iskrsne nova svađa, opasno je za vezu.
Žene su poznate po tome da stalno analiziraju, pa ne čudi što i ono što su navodno oprostile, stalno spominju. To im je svojevrstan odbrambeni mehanizam, ali muškarcima smeta zato što to smatraju gotovom stvari, tvrdi bračni terapeut Michelle Weiner-Davis. Zameranje koči svaku vezu i samo opraštanjem može odnos napredovati.Planiranje bez pitanja
Muškarcima je kontrola jako bitna i ne podnose kad partnerke planiraju dane bez njihovog znanja. Smeta im što nemaju pravo glasa zbog čega se u vezi osećaju manje vrednim. Takav odnos mogu doživeti kao roditeljski umesto ljubavni. Ne vole da ih se potcenjuje, stoga pre nego što im isplanirate svaki slobodan sat, pitajte ih je li to u redu, savetuju bračni terapeuti. Time im dajete do znanja da je i njihovo mišljenje važno.