Senzacionalno.ME

RUSI OTVORILI NAJJEFTINIJI SUPERMARKET U ZAPADNOJ EVROPI: Morali su da ga zatvore VEĆ POSLE 5 DANA!“Poljubili” vrata: Kupci ne mogu u dućan Mere koji, kažu, ne može biti jeftiniji.

Prvi ruski lanac marketa koji je ušao na zapadnoevropsko tržište nakon samo pet dana rada zatvorio je svoja vrata. Kažu – na samo dva dana. I to zato što su “svu robu rasprodali”!

Ruskilanac Torgservis otvorio je prošle nedelje, u sredu 30. januara, svoj prvi market u istočnoj Nemačkoj pod imenom Mere, u Leipzigu, a glavni su im adut cene puno niže i od onih u najvećim nemačkim marketima kao što su Lidl, Aldi, Norma… koji su poznati po vrlo jeftinim proizvodima. Na primer, pola kilograma mlevenog mesa u marinadi od belog luka spremnog za pečenje u Mereu stoji samo 99 centi, odnosno 118 dinara. Litar punomasnog mleka košta 57 dinara, a sveže svinjeće šnicle označene oznakom “B kvaliteta” 320 dinara.

“Poštovani kupci, zbog jako velike potražnje naša je radnja zatvorena 4. i 5. februara 2019. Reagovali smo jako brzo, ali morali smo zaključiti da i našim dobavljačima treba neko vreme da napune police. S najnižim cenama za vas smo ponovno otvoreni 6. februara 2019. od 9 sati…”, dočekalo je kupce na ulaznim vratima trgovine u Leipzigu.

Neki nemački mediji sumnjaju da je trgovina zatvorena i zbog nekih proizvoda koji možda ne zadovoljavaju minimum sigurnosti i standarda kvalitete hrane koje propisuju strogi zakoni u EU. U ruskom trgovačkom lancu kažu da im svi proizvodi zadovoljavaju stroge standarde EU i da većinom dolaze, osim iz Nemačke, iz dve susedne države EU – Poljske i Češke. U tim je državama, kažu, cena rada i sirovina puno niža nego u Nemačkoj pa su i proizvodi puno jeftiniji. U Nemačkoj planiraju otvoriti još stotinjak marketa.

(espreso.rs)